Politika privatnosti

UVOD

Trgovačko društvo TECTRA d.o.o., Tugare, Put Čažina doca 9, OIB: 68028476884,  kao pravna osoba koja obavlja djelatnost projektiranja, inženjeringa, proizvodnje i prodaje opreme i usluga u području mjerne i ispitne tehnike, na području Republike Hrvatske, obrađuje Vaše osobne podatke koji su nužni radi postizanja vlastite poslovne svrhe i ispunjavanja zakonskih obveza.

Ovom Politikom privatnosti trgovačko društvo TECTRA d.o.o. (dalje u tekstu Društvo) daje na uvid način obrade i zaštite Vaših osobnih podataka.

Ova Politika privatnosti usklađena je sa Općom uredbom o zaštiti podataka (dalje u tekstu GDPR) te sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (dalje u tekstu Zakon).

Stupanjem u ugovorni odnos sa Društvom povjeravate nam svoje osobne podatke.

OPĆE INFORMACIJE

I.

Voditelj obrade Vaših osobnih podataka:

Trgovačko društvo TECTRA d.o.o.

Put Čažina doca 9

Tugare (Grad Omiš)

Telefon: +385 1 615 26 06

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica: www.tectra.hr

OBRADA PODATAKA

I.

Vaše osobne podatke obrađujemo sukladno zakonskim i ugovornim obvezama, obvezama javnog interesa te sukladno legitimnom interesu.

Društvo  u svom poslovanju obrađuje Vaše osobne podatke, prilikom Vašeg stupanja u obvezni odnos sa nama, prilikom posjete službenoj web-stranici ili prilikom slanja reklamnih poruka i materijala.

A.1. Vaše osobne podatke prikupljamo kada nam se putem naše službene web stranice ili službene e-mail adrese javite sa interesom za suradnju. Tom prilikom prikupljamo Vaše osobne podatke kao što su ime i prezime te e-mail adresa uz eventualno druge podatke potrebne radi ispunjenja Vaših želja.

Naravno, radi ostvarenja Vaših želja, nadalje će nam biti potrebni Vaši podaci kao što su adresa, OIB, a sve kako bismo ostvarili zakonske pretpostavke propisane za davanje ponude, izdavanje računa te eventualno kasnije mogućnosti dokazivanja naših izvršenih usluga prema Vama.

A.2. Vaše osobne podatke Društvo obrađuje i prije stupanja u ugovorni odnos, točnije prosljeđuje Vam reklamne materijale na Vašu e-mail adresu koju je prikupio sa službenih stranica Vašeg poslodavca ili koja je javno objavljena na internetu.

Napominjemo, izravni marketing sukladno GDPR uredbi smatra se legitimnim interesom voditelja obrade, temeljem čega Društvo ima ovlaštenja na navedeni način nuditi Vam svoje usluge.

A.3. Vaše osobne podatke obrađujemo i nakon stupanja u suradnju, a sve kako bismo Vam poslali reklamne poruke putem Vašeg e-maila vezano uz naše poslovanje, a koje bi Vas mogle zanimati.

Za navedeno slanje novih ponuda ovlašteni smo sukladno našem ugovornom/legitimnom interesu, budući da ste temeljem postojećeg ili ranijeg poslovnog odnosa možda zainteresirani za slične proizvode ili usluge u kojima sudjelujete ili ste sudjelovali.

Nadalje, svi Vaši osobni podaci koji se prosljeđuju trećima a radi ispunjenja naših zakonskih i ugovornih obveza ili legitimnog interesa prosljeđuju se sukladno našem nalogu (primjerice poštanske usluge, usluge održavanja web stranice, usluge e-mail korespondencije, porezne obveze).

Društvo pruža određene usluge i proizvode preko trećih strana. Treći pružatelji usluga provode određene aktivnosti kao što su slanje i distribucija naših reklamnih ponuda, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte te održavanje službene web stranice koja prikuplja određene podatke.

SVRHA OBRADE

I.

Svrha obrade Vaših osobnih podataka je mogućnost evidentiranja svih klijenata sa kojima smo stupili u suradnju a koja se temelji na zakonskoj obvezi iz domene kako poreznog prava tako i obveznog prava.

Zaključno, naša svrha obrade utemeljena je i na ispunjavanju legitimnog interesa, tj. održavanju poslovanja a što postižemo aktivnim izravnim marketingom.

VRIJEME ČUVANJA PODATAKA

I.

Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga a u slučaju kada niste postali naš klijent brišemo u roku dvije godine.

Međutim, osobne podatke naših klijenata čuvamo na duži period, zbog zakonskih odredbi. Naprimjer, prema Zakonu o obveznim odnosima, trogodišnji rok zastare ili duže pri pokretanju spora te i duži rokovi propisani iz područja poreznog prava.

Također, Vaše podatke – podatke postojećih ili bivših klijenata obrađujemo sve do Vašeg opozivanja odnosno zabrane korištenja Vaših podataka, na što imate pravo odjaviti se u našim newsletter e-mailovima, slanjem poruke na službenu e-mail adresu Društva ili slanjem dopisa na sjedište društva.

II.

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo izvan granica Europske Unije.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

I.

Društvo jamči odgovarajući stupanj sigurnosti fizičkim, elektronskim i administrativnim mjerama a sve kako bismo zaštitili informacije koje prikupljamo, od nezgode ili protuzakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog objavljivanja ili pristupanja osobnim podacima koji se prenose, čuvaju ili na drugi način obrađuju.

Pristup Vašim osobnim podacima omogućen je samo ovlaštenim zaposlenicima, pružateljima usluga kojima je nužno iz poslovnih razloga ili su im nužni zbog obavljanja posla. Tehnička oprema i software je redovito ažuriran i zaštićen adekvatnim zaporkama te postoji hijerarhijski pristup podacima, što znači da ovisno o položaju u Društvu, djelatnici su ograničeni u pristupu određenim podacima.

VAŠA PRAVA

I.

  • Pravo na ispravak podataka koji su netočni, nepotpuni;
  • Pravo na brisanje podataka koji su nepotrebni ili su izgubili svrhu obrade, osim onih za koje zakon nalaže čuvanje u propisanim rokovima;
  • Pravo na prijenos podataka koje obrađujemo u strukturiranom i jednostavnom obliku
  • Pravo na prigovor i žalbu u slučaju da smatrate da se sa Vašim podacima postupa nezakonito,
  • Pravo na povlačenje privole (suglasnosti) za zaprimanje naših reklamnih ponuda.

Sva gore navedena prava možete ostvariti podnošenjem Zahtjeva na službenu e-mail adresu ili na adresu sjedišta društva navedenu u poglavlju Opće informacije ove Politike privatnosti.

Na Vaš Zahtjev imamo obvezu odgovoriti u roku od mjesec dana od podnošenja Zahtjeva.

Ova Politika privatnosti stupa na snagu 21. svibnja 2018. godine.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće